duminică, 20 aprilie 2008

Matematica si Informatica

Specializarea: Matematica http://www.spiruharet.ro/images/acreditata.gif

Specializarea: Informatica http://www.spiruharet.ro/images/acreditata.gif

Specializare

Forme de invatamant

Durata studiilor


Matematica
Informatica

Cursuri de zi

3 ani

Cursuri cu frecventa redusa

3 ani

Invatamant la distanta

3 ani




Decan:

Prof.univ.dr. Rodica Trandafir

Prodecan:

Prof.univ.dr. Grigore Albeanu

Cancelar:

Conf.univ.dr. Silviu Barza

Catedra de Matematica:

Conf.univ.dr. Ioan Rodica


Noua tehnologie in domeniul informaticii evolueaza cu rapiditate si influenteaza tot mai mult alte discipline, cercetarea stiintifica, profesiuni si numeroase aspecte ale vietii individuale si sociale.

Studiile recente, realizate de mai multe firme internationale interesate in domeniul informaticii, evidentiaza ca in Europa, dar si pretutindeni in lume, se manifesta o cerinta crescanda de specialisti in domeniul informaticii.

Facultatea de Matematica - Informatica a Universitatii Spiru Haret raspunde acestor exigente si evolutiilor dinamice din domeniu, prin planuri de invatamant moderne, competitive, dinamice, propunand o perspectiva interdisciplinara si orientarea spre sectorul aplicativ al ofertei informatice.

Noua sectie de Informatica de la Blaj a Facultatii de Matematica - Informatica se inscrie in contextul stiintific actual. Toate aceste elemente va sunt oferite de specializarea Matematica - Informatica din Bucuresti, precum si de specializarea Informatica din Blaj ale Facultatii de Matematica- Informatica.

Planul de invatamant este conceput dupa o structura moderna, diferit de cel de la alte institutii de invatamant superior. Mentionam cateva dintre acestea: Sisteme de calcul, Programare liniara, Logica pentru informatica, Combinatorica, Baze de date, Retele neurale si sisteme Fuzzy, Proiectare si programare orientata pe obiecte, Bazele teoretice ale retelelor de calculatoare, Modele ale inteligentei artificiale, Statistica multidimensionala, Teoria matematica a asigurarilor, Matematici aplicate in domeniul bancar etc.

Un loc distinct in planul de invatamant il ocupa pachetul de discipline psihopedagogice. Psihologia educatiei, Pedagogia, Sociologia educatiei, Metodica predarii matematicii, Metodica predarii informaticii, Managementul educational, necesare celor care vor sa predea la catedra, precum si practica de specialitate, care se desfasoara in unitatile de asigurare si de evidenta.

3 comentarii:

Florin Druga spunea...

ceva medii la admiterea 2008? Cu cat s-a intra la buget, media cea mai mica, nr locuri.. Se dau probe sau e pe baza mediilor din bac/liceu? Pe site nu am gasit deloc medii de admitere...

fmi.spiruharet.ro spunea...

Se mai ocupa cineva de acest blog?
Informatiile nu mai sunt de actualitate.

fmi.spiruharet.ro spunea...

Tinerii cercetatori matematicieni si informaticieni si-au prezentat rezultatele obtinute in cadrul programului de pregatire a proiectului de diploma in cadrul unui Workshop. Pentru contributiile aduse si dezbaterile din timpul prezentarilor, recomandam autorilor continuarea investigatiilor in cadrul programului de masterat: Tehnologii Moderne in Ingineria Sistemelor Informatice. Imagini din timpul prezentarilor: http://www.youtube.com/watch?v=DShRP_KWXN4