duminică, 20 aprilie 2008

Filosofie si Jurnalism

Specializare: Filosofie si Jurnalism

Specializare

Forme de invatamant

Durata studiilor


Filosofie - Jurnalism

Cursuri de zi

3 ani

Cursuri cu frecventa redusa

3 ani

Invatamant la distanta

3 ani



Decan

Prof.univ.dr. Ioan Rosca

Prodecan

Prof.univ.dr. Mircea Itu

Sef de catedra Filosofie

Prof.univ.dr. Acsinte Dobre

Sef de catedra Jurnalism

Conf.univ.dr. Valeriu Rapeanu

Secretar stiintific

Prof.univ.dr. Pamfil Nichitelea


Planul de invatamant cuprinde un complex de discipline filosofice, unul de discipline jurnalistice, precum si un set de discipline complementare.

Din alt punct de vedere, disciplinele sunt grupate in: obligatorii, optionale si facultative. Dintre cele obligatorii fac parte, ca fiind fundamentale, cele de filosofie (metafilosofie, ontologie, epistemologie, logica) si de istoria filosofiei (antica, medievala, moderna, contemporana, romaneasca), precum si cele de introducere in sistemul mass-media, teoria comunicarii mass-media, genurile presei, conceperea si elaborarea ziarului.
Materiile optionale, fie filosofice, fie jurnalistice sunt prevazute in penultimul si ultimul an de studii, astfel incat, dupa ce si-au insusit fundamentele specializarii, studentii pot aprofunda, la alegere, un grup sau altul de discipline specifice.
Disciplinele facultative sunt, la randul lor, importante, acestea incluzand, pe de o parte, limbile straine, prin insusirea carora studentul are acces la alte culturi si civilizatii, iar, pe de alta parte, modulul psiho-pedagogic si metodic, prin absolvirea caruia viitorul licentiat are dreptul sa predea in invatamantul liceal sau superior.
In plus, planul de invatamant cuprinde si practica pedagogica (desfasurata de studentii anului III in licee, in domeniul disciplinelor socio-umane) si practica jurnalistica (efectuata in toti anii de studiu in presa scrisa, la radio si televiziune).

Un comentariu:

Fizioterapie spunea...

Salutare!Sunt anul 1 la jurnalism,daca are cineva testele din anii trecuti,il rog mult sa mi le trimita pe dadiudory@yahoo.com Help me,please!Saru'mana!